Mikä leimaustapa sopii minulle?

Yleistä

Koska leimaus perustuu matkapuhelinteknologiaan, on se aina jonkinasteista kilpavarustelua. Mutta jotta kännykkä ei muodostuisi ratkaisevaksi tekijäksi, on käytössä kolme täysin erilaista leimaustapaa: GPS, NFC ja QR-leimaus. Näistä toiset sopivat tietynlaisille puhelimille paremmin kuin toiset, siksi olemme laatineet oheisen jaottelun.

Kaikista tärkeintä kuitenkin on

Muista opetella käyttämään puhelintasi, ajoissa, ei vasta kisapaikalla. Valmistele myös puhelimesi hyvissä ajoin kisakuntoon. Siivoa puhelimestasi pois turhia sovelluksia, kuvia, musiikkia… jotta siellä on tilaa asentaa tarvittavat sovellukset. Lataa tarvittavat sovellukset ja asenna ne. Tarkista ja tarvittaessa säädä puhelimesi asetukset kuntoon jo viikko ennen tapahtumaa, älä vasta viimeisenä päivänä tai tapahtumapaikalla. Näin sinulle jää aikaa löytää ratkaisu tai kysyä vaikka neuvoa tarvittaessa.

Muista harjoitella, jotta kisajännitys ei sotke leimaamista!

Ja sitten valitsemaan oikeaa leimaustapaa!

Minulla on alle 2 vuotta vanha huippuluuri

Todennäköisesti paras valinta leimaamiseen joukkueellesi on GPS-leimaus. Toki myös NFC on aivan varteenotettava tapa leimata.

Minulla on alle 2 vuotta vanha edullisemman hintaluokan luuri

Mikäli puhelimessasi on NFC-lukija, suosittelemme ilman muuta NFC-leimausta. Toki voit kokeilla myös kuinka GPS-leimaus puhelimellasi toimii. Harjoittele NFC-koodin lukemista, jotta se kisassa sujuu rutiinilla.

Minulla on yli 2 vuotta vanha huippuluuri

Mikäli puhelimessasi on NFC-lukija, suosittelemme ilman muuta NFC-leimausta. Toki voit kokeilla myös kuinka GPS-leimaus puhelimellasi toimii. Harjoittele NFC-koodin lukemista, jotta se kisassa sujuu rutiinilla.

Minulla on yli 2 vuotta vanha edullisemman hintaluokan luuri

Todennäköisesti toimivin leimaustapa sinulle on QR-koodin lukeminen. Sitä varten tarvit puhelimeesi QR-koodin lukijan. Asenna sellainen jo hyvissä ajoin, ja harjoittele QR-koodien skannaamista ja saadusta linkistä nettisivulle menoa jo etukäteen. Leimaus tapahtuu aivan samalla tavalla kuin tavalliselle nettisivullekkin meno QR-koodia käyttäen.

Mieti myös miten suojaat puhelimesi kosteudelta ja miten pidät sen toimintakuntoisena koko yön. Pimeässä koodin lukuakin kannattaa kokeilla, jotta joukkuekaverisi osaavat valaista koodia sopivasti ja leimaaminen sujuu kitkatta.

Minulla on vanha peruspuhelin

Onko joukkueessasi jollakin uudempi puhelin? Toki hyvin yksinkertaisellakin puhelimella voi rasteja leimata, mutta nykyaikaisella puhelimella se on varmasti helpompaa. Mikäli päädyt lainaamaan puhelimen esim. lapseltasi, tee se hyvissä ajoin ja pyydä puhelimen omistajaa opettamaan sinut käyttämään puhelintaan.

Muista harjoitella myös leimaamista

Lenkillä käynnin lisäksi on syytä harjoitella myös suunnistamista ja leimaamista. Jo muutamalla autenttisella harjoituskerralla saat leimaamisen sujuvaksi ja kisajännitys ei pääse pilaamaan leimaamista.