Erillisohje Android-puhelimille

Puhelimen valmistelu leimauskäyttöön

Tarkista seuraavat asetukset (voivat olla eri puhelimissa hieman erinimisiä tai eri paikoissa):

Tallennustila

Asetukset > Tallennustila (Settings > Storage): Tallennustilaa (Available space) pitäisi olla vähintään 100 Mt/MB. Jos tilaa ei ole tarpeeksi, siirrä puhelimeen tallennettuja videoita ja kuvia tietokoneelle tai pilvipalveluun (Google Drive, OneDrive, Dropbox, tms.).

Paikannus

Asetukset > Lukitusnäyttö ja suojaus > Sijainti (Settings > Privacy and safety > Location):   Asetuksen pitäisi olla KÄYTÖSSÄ / Suuri tarkkuus (TÄHÄN ENGL.) .

NFC (lähitunnistus)

Asetukset > Laiteyhteys > NFC (Settings > TÄHÄN ENGL.): Asetuksen pitäisi olla päällä.

QR-koodi

Nykyiset Android versiot sisältävät kamerasovelluksen, johon on sisäänrakennettu QR-koodinlukija. Eli avaa normaalisti puhelimen kamera ja osoita QR-koodia. Puhelin ehdottaa linkin avaamista, paina sitä, jolloin siirryt tulospalvelusivulle. Linkki avaa sivun, jossa näet leimaamasi rastin koodin vihreällä pohjalla ja tiedät että leimaus on onnistunut ja rasti rekisteröitynyt.

Vanhempiin Android puhelimiin tarvitset erillisen QR-koodienlukusovelluksen, sillon kannattaa etsiä app, joka osaa  avata automaattisesti QR-koodissa olevan linkin.

Jos puhelimeesi on asennettu QR-koodeja lukeva sovellus kuten Barcode Scanner, tarkista sen asetuksista, että sovellus avaa QR-koodissa olevan linkin automaattisesti (Asetus Avaa Web-sivut automaattisesti, Open links automatically, tms.).

Jos et tiedä, onko puhelimessasi QR-koodeja lukeva sovellus, asenna siihen sovelluskaupasta (Google Play) sovellus nimeltä Barcode Scanner.

Rekisteröi joukkueesi tapahtumaan

Avaa selain annetulle sivulle (https://gps-punch.appspot.com/qr/qr/register_event)

Tässä esimerkkitapahtumana on YÖ-Rogaining 2016, valitse kuitenkin se tapahtuma johon olet seuraavaksi osallistumassa.

 1. Valitse pudotusvalikosta Select event YÖ-rogaining 2016Kilpailu on valittu. Tarjolle tulee sarjan valinta.
 2. Valitse pudotusvalikosta Select class sarjasi kuten 8h Tossu tai 8h fillariSarja on valittu. Tarjolle tulee joukkueen valinta.
 3. Valitse listalta joukkueesi Joukkueeni nimiValinta on tehty ja puhelin on rekisteröity.
 4. Tallenna avoinna oleva sivu kirjanmerkkeihin, jotta se löytyy helposti kisapäivänä tai kisan aikana, jos esimerkiksi selain suljetaan.

HUOM! Kilpailun valinta ja puhelimen rekisteröinti omalle joukkueelle tehdään vain kerran. Leimaaminen kisan aikana on vaivatonta ja huomattavasti nopeampaa.

Riittää, että yksi joukkueen jäsen rekisteröi puhelimensa, mutta suosittelemme vahvasti, että kaikki joukkueen jäsenet rekisteröivät puhelimensa. Näin leimauspuhelimen vaihtaminen kesken tapahtumaa käy joustavasti, jos vaikka ensimmäisestä luurista hyytyy akku kesken kaiken.

Leimaaminen QR-koodilla

 1. Avaa tai ota esille QR-koodisovellus
 2. Osoita puhelimen kameralla rastilapussa olevaa QR-koodia.
 3. Puhelin lukee QR-koodissa olevan linkin ja avaa sen nettiselaimeen.
 4. Napauta linkkiä. –> Leimaus on tehty.

Leimaaminen NFC:llä

 1. Napauta puhelimella rastilippua
 2. Puhelin lukee rastin NFC-tägistä linkin ja avaa sen nettiselaimeen. –> Leimaus on tehty.

Leimaaminen GPS:llä

 1. Avaa rekisteröitymisen yhteydessä avautunut sivu.
 2. Napauta sivun keskellä olevaa Leimaa-painiketta.
 3. Mikäli leimaus onnistui, saat siitä palautteena vihreällä pohjalla rastin tunnuksen (esimerkiksi 9A tai 53).
 4. Mikäli olit liian kaukana rastipisteestä, antaa puhelin etäisyyden lähimpään rastiin punaisella pohjalla. Siirry lähemmäksi rastipistettä ja leimaa uudelleen.