Kevään rogainingit myös maastopyörällä

Toukokuun kolmesta tällä hetkellä kalenterista löytyvästä tapahtumassa kahteen on mahdollista osallistua myös polkupyörällä. Jyväskylässä järjestettävä, muillekin kuin maastopyöräilijöille soveltuva, Fillari-Rogaining on pelkästään pyöräilijoille ja Salpaus-Rogaining tarjoaa perinteisten 12h, 6h ja 3h sarjojen rinnalle kolmen tunnin maastopyöräsarjaa.

Tämän kevään Salpaus-Rogaining on järjestyksessään neljäs ja ensimmäinen Salpaus-Rogaining, jossa on myös maastopyöräsarja. Salpaus-Rogainingin järjestäjät odottavat Lahden seudulle 200-250 osallistujaa. Maastopyöräsarja on kehitetty yhteistyössä alueen maastopyöräharrastajien kanssa ja osallistujien määrä vaikuttaa seuraavan vuoden suunnitelmiin. Mikäli tulevat maastot soveltuvat maastopyöräsarjalle ja kysyntää riittää ei ole mitään syytä olla järjestämättä maastopyöräsarjaa jatkossakin, kertoo Kimmo Köppä Salpaus-Rogainingin ajatuksia.

Toinen merkittävä tapahtuma toukokuussa on Fillari-Rogaining Jyväskylässä. Fillari-Rogaining ei ole pelkästään maastopyörille vaan tarkoituksena on, että millä tahansa polkupyörällä voi osallistua. Fillarirogainingin toinen innovaatio liittyy leimausjärjestelmään. Leimaamiseen käytetään älypuhelinta. Fillari-Rogainingin puuhamies Tommi Lahtonen kertoo taustoista.

Mistä idea järjestää fillarirogaining?
Taisin vain ajatella, että pyöräilyversio rogainingista olisi helpohko järjestää ja monelle myös helppo osallistua. Fillarirogaining ei ole maastopyörärogaining joten tapahtuma sopii varmasti kaikille. Ajatuksena oli myös saada fillarirogaining mukaan pyöräilyviikolle.

Onko tällaisia järjestetty aikaisemmin?
Tietääkseni viime vuonna järjestämäni oli ensimmäinen laatuaan Suomessa. Maastopyöräsarjoja on ollut muissakin tapahtumissa.

Millaista osallistujamäärää odotetaan?
Vuosi sitten tapahtuma oli keskellä viikkoa illalla ja mukaan saatiin silti parikymmentä osallistujaa. Tänä vuonna sanaa on levitetty hieman laajemmalti ja tapahtuma on myös viikonloppuna joten odottelen, että osallistujia voisi olla jo useita kymmeniä ja kauempaakin kuin vain Jyvässeudulta.

QR-leimaus, mikä ihme se on?
Fillarirogainingissa on tarkoitus myös kokeilla poikkeavia rastileimaustapoja. Vuosi sitten leimaaminen tehtiin digikameroilla ja onnistui ihan mukavasti mutta tulosten kirjaaminen ja tarkastaminen oli vaivalloista. Tänä vuonna yritän automatisoida järjestelmää entisestään ja nyt rastit leimataan kännykkäkameroilla qr-koodien ja verkkoyhteyden avulla. Samalla olisi tarkoitus tehdä reaaliaikainen karttaseuranta joukkueiden sijainneista. Normaalissa rogainingissa joukkue ei tiedä mitään muiden joukkueiden etenemisestä ja sijainnista mutta fillarirogainingissa annetaan tähän mahdollisuus eli joukkue voi halutessaan omalla kännykällään seurata onlinekartasta, että missä rastilla muut ovat menossa.

Salpaus-Rogaining 4.5.2013

  • Sarjat 12h, 6h, 3h ja 3hMTB
  • Osanottomaksu 28.4. mennessä 30e/henkilö, paitsi harrastesarja 50e/joukkue

Fillari-Rogaining, Jyväskylä 12.5.2013

  • Sarjat 8hMTB, 4hMTB, 2hMTB
  • Osanottomaksu 10 euroa/henkilö

Turku Rogaining Sprint 27.5.2013

  • Sarja 2h, henkilökohtainen, pari ja joukkue
  • Osanottomaksut 8e/henkilö, 14e/pari ja 18e/joukkue

You may also like...