Joutsenetkin fanittivat rogaining-klassikkoa

Someron Esa järjesti ”Rogainingin Jukolan”, eli Somero Yö-Rogaining 20.–21.7.2018 kirkasvetisen Pikku Eläte -lammen rannalla sijaitsevalla Tuottajapirtillä.

Lampea isännöivän nuoren laulujoutsenpariskunnan Gunnarin ja Sanelman kanssa sovittiin lammen käytöstä hyvissä ajoin, ja näin isäntäpariskunta pysyi tyytyväisenä. Oli jopa havaittavissa pientä rogaining-kärpäsen puraisua. Jos tulevissa tapahtumissa tapaatte innokkaasti töräyttelevän pariskunnan niin älkää ihmetelkö.

Tapahtumapäivä oli ensimmäinen sateinen päivä pitkän hellejakson päätteeksi, luoden näin loistavat olosuhteet kunnon seikkailulle. Myös Thor tarjosi sinfoniaansa tapahtuman alussa, mutta se ei tuntunut rogaajia haittaavan. Tapahtumassa oli 4 ja 8 tunnin sarjat miehille, naisille ja sekajoukkueille.

Tapahtuma aloitettiin maalaistyyliin tervetuliaiskahveilla sokerimunkin kera. Karttojenjako osallistujille alkoi klo 20 ja yhteislähtö tapahtui klo 22, jolloin suunnilleen sata henkilöä lähti etenemään vienosti hämärtyvään kesäyöhön kahmimaan rasteja otsalamput vielä sammutettuina.

Paikalla joukkueiden ilmoittautuessa ja karttojen jaossa oli aistittavissa vielä hurttia huumoria ja Konstan Pylkkäsmäistä vääräleukailua. Pikku hiljaa yhteislähtöä kohden tunnelma tuntui muuttuvan vakavampaan suuntaan. Keskustelu oli enää yksittäisiä kysymyksiä: ”Meneehän se lampun johto niskasta kunnolla?”  -”Joo.”  ”Tulihan sitä suolaa mukaan?” –”Joo.”

Huudon ”Minuutti lähtöön!” kuuluessa keskustelu tyrehtyi täysin ja ilmeissä oli havaittavissa Kaurismäkeläistä vakavuutta ja siellä täällä pientä hermostunutta vapinaa. Ja sitten kuului vapauttava ”Lähtö!” -huuto, jonka jälkeen tapahtumapaikalle tuli hetkessä täysi hiljaisuus, osallistujien kirmatessa kesäisen metsän syleilyyn. On se kesäyö kunnioitusta herättävän hieno!

Aaro Hellaakoskea Kesäyö -runoa lainaten: ”Minäkin kumarran pääni, minunkin sisällä soi.”

Ensimmäisiä 8 tunnin osallistujia saapui valot vilkkuen lähtöpaikalle täydentämään juomavarastojaan ”Hash Houselle” kolmen tunnin kuluttua lähdöstä. Pieni pala pitsaa suuhun, kenkiin lisää Leukoplastia, lampun johdon säätöä…”Kello käy, mennään jo!” –”Joo joo!”.

Tämän jälkeen useampiakin joukkueita kävi täydennyksellä samanlaisella kaavalla, jotkut jopa istuutuivat nauttimaan lautasellisen maittavaa jauhelihasoppaa kiireetöntä esittäen.

Ensimmäisenä maaliin saapui Koski Consultingin -joukkue 4 tunnin miesten sarjasta ilmeisen tyytyväisinä. Hieman tämän jälkeen alkoi pääjoukko saapua enemmän ja vähemmän kieli vyön alla. Neljän tunnin sarjoista kolmella joukkueella ei riittänyt maksimi aikamäärä metsässä nauttimiseen, vaan nautintoa haluttiin jatkaa pidempää.

Nostettakoon erityisesti esille sekasarjan parisuhderetkellä kunnostautunut joukkue Pimeyden Tällä Puolen, joka melkein 7 minuutin myöhästymisestä huolimatta voitti sarjansa 2 pisteen marginaalilla.

Maalissa oli havaittavissa, että varsinkin kyseisen joukkueen toinen osapuoli antoi varmasti kaikkensa. Vaikka siinä vaiheessa kyseistä urheilijaa varmasti maitohapon tuomat kivut puristivat niin, että keuhkopussit pullistuivat pihamaalle, eikä vielä tässä vaiheessa mahtava suoritus juuri mielessä mettä keittänyt. Varmasti jo saunassa lämmitti suoritus kiukaan lisäksi, koska loppuspurtti kannatti. Vain 9 sekuntia myöhemmin maaliin saapuessa olisi voitto karannut joukkueelle Jo2Sy kolmen lisämiinuspisteen vuoksi.  Joukkueen kaikkensa antanut osapuoli ansaitsi suorituksellaan varmastikin vapautuksen viikon pyykkäysvuoroista?

Miesten sarjan suurimman pistesaaliin keräsi Raisua ja naisissa RiMa Korkealla.

Kahdeksan tunnin sarjoissa ei maalista myöhästymisiä tullut. Miesten sarjan paras oli JuMi on voimaa keräten 291 pistettä. Joukkue keräsi kaikkiaan 51 rastista 45 kpl, jääden maksimipistemäärästä 29 pistettä. Erittäin loistava suoritus oli sekasarjan voittaja Rekolan Raikas, jonka suorituksesta huokui kokemuksen tuomaa taituruutta. Naisten sarjan paras oli GallupKärki suurella erolla toiseksi tulleeseen joukkueeseen.

Suorituksen jälkeen osallistujille tuntui ansaitusti maistuvan Hash Housen kattaus. Enemmän ja vähemmän vatsat täynnä osallistujat siirtyivät lopuksi lämpimän saunan pehmeisiin löylyihin käymään läpi suoritusta. Olisi varmasti kiva olla kärpäsenä katossa kuuntelemassa sitä selityksen määrää.

”Hitto kun olisi vaan mennyt sinne 39:lle tietä pitkin, olis jääny sekin vartin haku!” –”No ens vuonna sit paremmin.” …Kai säkin tulet silloin?

You may also like...