Reitinsuunnittelu ratkaisi Nuuksion talvirogan

Toinen Nuuksion talvipäivä -rogaining järjestettiin Kirkkonummen Siikajärveltä  2.3.2019.  Aurinkoinen keli ja vahva hankikanto suosivat loppuunmyytyä tapahtumaa, ja maalissa nähtiinkin paljon tyytyväisiä ilmeitä.

Tyttin Tumput maalisuoralla

Miesten kolmen tunnin sarjan voiton nappasi Länsi-Rajan Ryhti (Esko Harila ja Paavo Väisänen). Kisa oli hyvin tiukka, vain pisteen vähemmän keräsivtä sekä Tyrrin Tumput (Iisak Helander ja Akseli Toikka) että Kerrankin hiki (Jaakko Laine ja Jarkko Saarinen).

Naisten kolmen tunnin sarjassa Paula Havu Maria Wallikiven Team All In oli selvä ykkönen.  Harha-askeleen Anna Lampi ja Sini Veuro sekä M&M:n Milka Haverinen ja Minttu Mustonen jäivät yli 15 pisteen päähän.

Sekajoukkueista kolmen tunnin sarjassa eniten pisteitä keräsi IK Örnen (Annette ja Iiro Linko), jolle Team Pancake (Mark Voit, David Farkas ja Cilla Voit) hävisi vain pisteen ja (Elina Seppälä ja Lauri Tähtinen) kuusi pistettä.

Yhteenvetona kolmen tunnin sarjojen tuloksista voidaan sanoa, että voittoon vaadittiin erinomainen suunnitelma (lisää aiheesta). Totta kai myös kuntoa ja hyvä suunnistustaito, mutta ilman onnistunutta suunnitelmaa eivät nekään riittäneet.

Miesten kuuden tunnin sarjassa voiton vei Kivi ja sämpylä eli Jouni Nurminen ja Jeremy Palmer. Tommi Putkuri ja Matti Virtanen eli Team Mato jäi seitsemän pisteen päähän ja maastohiihtosuksilla koko matkan edenneet Markus Kettunen, Alpo Kuusisto ja Terho Lahtinen (Nuuksio Classic) jo 31 pistettä.

Nuuksio Classic oli ainoa joukkue, joka eteni maastohiihtosuksilla.

Kisa oli 7 pisteen erosta huolimatta tiukka, ja myös Mato olisi voinut voittaa, jos se olisi löytänyt ratamestarin ihannereitin, jolla olisi saanut 7 pistettä enemmän kuin Kivi ja sämpylä.

Naisjoukkueista kuuden tunnin aikana keräsi selvästi eniten pisteitä Team Tupsukorva (Auli Packalén ja Tanja Viskari), joka sijoittui yleiskilpailussa neljänneksi heti Nuuksio Classicin jälkeen. Toiseksi tuli Geokätköilijät (Marjo Ojala, Piia Tantarimäki ja Marjut Hiekkanen) ja kolmanneksi Sotanorsut seikkailulla (Hanna Järveläinen ja Anni Toppila).

Sekajoukkueiden kuuden tunnin kisan ykkönen oli Wäikola trails / Kenokefalos (Jaakko Kallio, Mikko Mutka, Jukka Nyblom, Sirkka Särkioja ja Pekka Parviainen), kakkonen Anakra lintu (Saku Streng ja Suvi Tiainen) ja kolmas (Anne Hakulinen, Toni Koski, Stefan von Harpe ja Saara Peteri).

Lue pidempi kisakuvaus täältä ja tarkemmat reitinvalintaspekulaatiot täältä. Katso myös  kaikki tulokset ja kuvat.

Kuvat: Johanna Olli, Jarmo Koskela

You may also like...