Kesäyön tunnelmaa Someron yö-rogainingissa

 

Somero Yö-Rogaining järjestettiin Someron Esan toimesta perinteisesti heinäkuisena perjantai-iltana. Tapahtumapaikkana toimi Keräkankareen hiihtostadion Pusulassa. Sarjoja oli mies, nais -ja sekajoukkueille. Nämä jakaantuivat vielä 4 ja 8 tunnin sarjoihin. Lisäksi mukana oli 5 tunnin yleinen maastopyöräsarja.

Ensimmäisiä osanottajia saapui paikalle hyvissä ajoin ennen karttojen jakoa auliisti pyydellen, josko niitä saisi jo reittisuunnitteluun. Tässä asiassa järjestäjä pysyi tiukkana ja pyysi joukkueita odottelemaan tervetuliaismunkkikahvien voimalla viralliseen karttojenjakoon klo 20 saakka.

Karttojen jaon jälkeen alkoi kiivas kaksituntinen reittisuunnittelu ennen lähdön hetkeä. Aistittavissa oli tiukkaa takaraivon raapimista optimaalisen suunnitelman varmistamiseksi, jolla kerätä mahdollisimman paljon pisteitä aikamääreen sisällä.

Lähdön hetkellä olosuhteet olivat niin heinäkuista kesäiltaa kuin vain olla voi. Helteinen päivä oli jo aavistuksen viilennyt, vaikka vielä aurinkokin oli nähtävissä. Odotettavissa oli kirkasta säätä ja lähes täysikuu johdattamaan rastilta toiselle. Kesäyö on hieno!

Joukkueet viihtyivät metsässä erittäin hyvin. Tähän varmastikin vaikutti optimaalisen miellyttävä säätila.

Neljän tunnin sarjoissa ensimmäisiä joukkueita saapui maaliin vasta varttia ennen määräajan umpeutumista. Kaiken kaikkiaan vain neljä joukkuetta kaikissa sarjoissa meni yliajalle ja näin ollen miinuspisteille.

Kahdeksan tunnin sarjoissa parhaan tuloksen saavutti Jouni Nurmisen ja Jeremy Palmerin muodostama joukkue Neither fast nor furious. He keräsivät 203 pistettä maksimipistemäärän ollessa 275.

Neljän tunnin sarjojen suurin pistemäärä oli 135 joukkueella Espoon Akilles Sprintterit, Ville Nurmilaukas / Kimmo Berg.

Viiden tunnin pyöräsarjassa suurimman pistesaaliin 153 keräsi Eksymä 360 Timo Raudus / Jarmo Launonen.

Todella hienoja suorituksia kaikilla joukkueilla! Tärkeintä Somero Yö-Rogainingissa on kuitenkin perinteisesti kesäyön tunnelma, jonka kruunaa maaliin saapumisen jälkeen saunan lempeät löylyt ja Hash housen tarjoilut.

Tule sinäkin jatkossa mukaan! Katso lisää: syr.sporttisaitti.com.

Teksti: Sampo Virtanen

You may also like...